Hızır İrfan Önder

T/aşkın Üçlemeler

"Hızır İrfan Önderin bu yapıtında, çağrışım, imge, sezgi, duyular, duygular önemli bir yer tutmaktadır. Anlam, ses ve ritim ögelerini belli bir düzen içinde ve ustalıkla kullandığını görüyoruz. Söyleyiş müzikal ve etkili, duygular güçlü, algılar ön plana çıkmış durumdadır.​”

             SOKAK KİTAPLARI

 

Şairin kendine has yürek diliyle kalbinden temize çekmiş olduğu eserinin adı Taşkın Üçlemeler. Taşkınlık, Karadeniz’in şairde yaratmış olduğu bir imgedir. Üç mevsimi her an ruhunda yaşayan şairin bu kitabında konuşmaları göreceksiniz; kimi zaman kendisiyle, kimi zaman bizlerle, kimi zaman da insanlıkla... Genellikle kendisiyle yapmış olduğu muhabbete şahit olacaksınız. Muhabbet aşktır, ölümdür, Yusufun gömleğidir. Anlayabilene!

Sıradan biri, komşularınızdan biri, dilinizden biri, sokakta karşılaştığınız herhangi yüzlerden biri, üzüntülerinizden sevinçlerinizden biri, kitap dolu kütüphanelerdeki şairlerden biri Hızır İrfan. Yani uzak değilsiniz. Ya da aranızda dağlar yığılmamış. Size üçlemeleriyle merhaba diyor. Dostluk elini uzatıyor, kardeşlik yolunu şiir diliyle örüyor. Bence yakınlığınızın belgesidir bu kitap. Okuyabilene!

Bir şairin emeği, şiire vermiş olduğu ömrüdür. Ömrün üçlemelerindeki sırrı çözmek için sadece kitabın sayfalarını çevirmen yeterli. Başka bir şey düşünmene gerek yok çünkü bu kitabın BEDELİ ÖDENMİŞTİR çoktan, bir ömür karşılığında. Görebilene!

 

              Maksut KOTO