Ramazan Çelik

Ayet ve Hadislerle Kişisel Gelişim Rehberi

İletişim, empati, doğruluk, sabır, şükür, cömertlik, hoşgörü, dürüstlük, yardımlaşma, adalet, pozitif bakış açısı ve toplumun diğer manevi değerleri… İşte bu manevi değerler; insanımızın ve insanlığımızın daha huzurlu bir hayat yaşamasına vesile olacak, hayatımızın adeta akışını değiştirecek, mutlu, huzurlu, madden ve manen sağlıklı bireyler olabilmemiz için kilit rol oynayacaktır.

Bugünkü toplum yapımızda ise (iyi insanlarımızı istisna ederek) değerler artık aşınmaya başlamıştır. İletişim yerine birbirimizden kopukluğun ve bunun neticesinde yabancılaşmanın, empati yerine anlayışsızlığın, doğruluk yerine güvensizliğin, sabır yerine aceleciliğin, şükür yerine isyanın, cömertlik yerine cimriliğin, yardımlaşma yerine bencilliğin ve adalet yerine zulümün baş göstermeye başladığını üzülerek ifade etmek istiyorum.

Kibir, yalan, haset, ihanet, küfür, zulüm, ırkçılık, hırs, intikam, trafik terörü ve diğerleri diye ifade edeceğimiz kötü davranış ve duygular ise toplumu hızla tüketmeye, yıkmaya, yıkılmaya götürürken; bireyin ise madden ve manen kayıplara uğramasına, hayatının mutsuz, huzursuz, sağlıksız bir şekilde devam etmesine, acılı, kederli ve stresli günler geçirmesine sebep olmaktadır.

Ramazan ÇELİK, bizlere toplumun ve bireyin vazgeçilmez ahlaki güzellikleri olan bu değerlerin hayatımıza en geniş anlamda tekrar girmesini, eksiklerimiz varsa gözden geçirmemizi öneriyor ve Ayet ve Hadislerle Kişisel Gelişimi Rehberini sizlere sunuyor.