Hasan Topcu

Melike

1964 Yılında Sakarya’nın Kaynarca ilçesine bağlı Arifağa köyünde doğdu. İlkokulu bu köyde bitirdi. Orta ve lise öğrenimini Arifiye Öğretmen Lisesinde tamamladı. Ortaokul ve lise yıllarında mahalli gazetelerin açtığı birçok şiir yarışmasında birincilik elde etmesiyle dikkatleri çekti.

 

Üniversiteyi Çanakkale Eğitim Yüksek Okulunda tamamlayan Topcu, zamanla olgunlaştırdığı şiirlerini “Bir Adam Yaşıyor!” kitabıyla yayınlama imkanı buldu.

 

"Bir Adam Yaşıyor!" adlı şiir kitabı yaşadığı ilde ses getirdi. Sırayla şiirleri; Irmak, Can ses, Ekin, Değirmen dergilerinde yayınlandı. İkinci kitabı "Senden Yedim Bu Vurgunu" da aynı ilgiyi gördü.

 

Sakarya Şairler ve Yazarlar Derneğinin (SAYŞAD) kurulmasını sağlayan Topcu, kısa bir süre bu derneğin başkan yardımcılığını yaptı. “Sevda Kahramanı” şiir kitabı da yayınlandığı yıl binlerce okuyucuya ulaştı. Yazarın

 

1.BİR ADAM YAŞIYOR

2-SENDEN YEDİM BU VURGUNU

3-SEVDA KAHRAMANI

4-MEFKÜRE adlı dört kitabın yanında

5-MELİKE (ROMAN)

6-SAKARYA ŞAİRLERİ

7-SUYA BIRAKILAN YAZILAR adlı ortak çalışmalarda yer aldı. Eğitimci Yazar- Şair Hasan TOPCU, halen Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şubesi yönetim kurulu başkanıdır.