Ata Eylem AKSOY

YOL

       

Dünya üzerindeki ilk kitabıma, tüm evreni yaratan Allah ın, insanoğluna son gönderdiği kutsal kitap olan Kur an-ı Kerîm’in vahiy yoluyla aktarılan ilk ayeti ve ilk emri ile başlamak istedim.

Devamında; başlangıç noktasına dair adım atmaya başladığım yolumda, kaybolmamak için ayak izlerini takip ettiklerimin söz, deyiş ve şiirlerinden bir seçkiyi «feyz aldıklarım» kategorisinde sizle paylaştım.

Sonra; projeme destek veren, bana güvenen ve duygularını önce benimle, sonra da kitabımı okuyacak olan sizle paylaşmak isteyen tüm akraba, dost ve arkadaşlarımın verdiği şiirlerle bir antolojiye dönüşen kitabımın her biri farklı taddaki şiirini, yoldaşlarımın imzası bulunan şiir sayılarına göre sıralamasını yaptım.

Birkaç yoldaşımla düet şiir denemeleri yaptık. Onları da «düet şiirler» kategorisinde size sundum. Sonrasında kendi yazdıklarımı da 3 ayrı kategoride sıraladım.

Akıştan Damlayanlar kategorisinde kelimeleri öz akışımdan dinlediğim şiirler yer almakta. Şiirlerden önce spiritüel anlamda her türlü desteğini esirgemeyen sevgili yoldaşlarımdan bazılarının öz akışlarına da yer verdim.

Aşk Adımlarım kategorisinde, yazdığım ilk şiirden başlayarak hayat yolculuğumdaki tüm platonik, hayali ya da yaşanmış aşklarımın izlerini taşıyan şiirlerden oluşmakta.

Aynamdan Yansıyanlar kategorisinde, kendime döndükten sonra keşfettiğim tüm veçhelerimi gördüğüm sevdiklerime, beni ben yapan insanlara ithaf edilen şiirler yer almakta.

Kitabımızın son iki sayfası da okurumuzun yazacağı şiir için ayrıldı. Antolojimizin ucu açık oldu bu sayede.