Güzel
yemek yapan birisi olarak tanınırım. Yemek yapmayı da çok severim. Oğullarımdan
birisi “Anne, sen artık yemek yapma, İrem senden daha güzel yapıyor.” dediği
günden beri kızımın yemeklerinin benimkilerden de lezzetli olduğunu fark ettim.
Kızım
da yemek yapmasını çok sever ve şimdi kendi büyük ailesine yemekler yapıyor.
Yemeklerine itiraz eden de çıkmadı henüz.
Bu
yemek kitabında, Türkiyede hemen hemen her evde olan malzemelerle yapılmış
tarifleri bulacaksınız. Yemeğin malzemeleri Anadolu kültürünün yüzyıllardır
kullandığı malzemeler. Lüks lokantalarda olan ya da uzman aşçıların yemekleri
değil bu kitaptakiler. Anadolu insanının mutfağında gündelik pişen, en lüks
restoranlarda onca para karşılığı bulamayacağınız lezzetler var bu kitapta.
Yemeklerin
tarifleri de yine bazı uzman aşçıların tarifleri şeklinde değil bu yüzden.
Gayet basit, bir o kadar da anlaşılır.
Çocuklarımıza
ve halk mutfağını öğrenmek isteyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Özkut
Özkan