NERMİN ERTEM

HAYATLARA DOKUNMAK

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Bölümünde  gerekli testler ve araştırmalar yapıldı. Tüm bulguların sonucunda “çocukluk otizmi” teşhisi konulunca beynimizden vurulmuşa döndük! O anda bizim için hayat durmuştu.Bunu  ifade etmek o kadar zor ki! Yer yarıldı içine gömüldük ve uzun süre orada öylece kalakaldık. 


İlk şoku atlatınca, doktorlardan bunun ömür boyu süren bir rahatsızlık olduğunu öğrendik. Yıkılıp mahvolmuştuk. Geç bir yaşta anne olmuştum. Bu yüzden kendimi suçladım önce. Tarifsiz bir acı hissettim yüreğimde. Ama sonra gördüm ki, çok genç yaştaki annelerin çocukları da aynı durumdaydı.  

“Neden? Niçin? Nasıl? Soruları beynimizde dolaşıyordu. Bunca zaman  niye beklemiştik. Niye bu kadar sürede dikkatli olamamıştık. Bu düşünceler içinde kendimizi suçladık, durduk.


Bu kitapta otizm teşhisi konulan bir çocuğun, ailesiyle birlikte hayata tutunmak için yaşadıkları mücadele konusu, derinden işleniyor. Farkındalık yaratmak adına yazılan satırlar arasında dolaşırken, kaybolacaksınız. Belki de hemen yakınınızda sizden yardım isteyen bir el uzandığını göreceksiniz.  Otizmli ailelere, öğretmenlere ve toplum içinde yaşayan herkesin bilmesi gerekenleri öğrenmek istemez misiniz? O zaman haydi hep beraber bu ailenin yolculuğuna katılıp fark yaratalım.