MERT ŞÖLEN

BAŞKALARI

Bahse varım gülmenin en güzel yanı gülümserken burundan dışarı çıkan havadır. Bütün his o havanın moleküllerinde saklı. Bütün sıcaklık onun gizeminde… O ses olmazsa, gülümseyişler boş ve yapmacık bana kalırsa.

En çok da araçlar açısından işlek ama yayalar bakımından tenha caddelerde bağıra çağıra söylerdim sözlerini. Fakat müziğin bana hissettirdikleri öyle masallarda yazdığı gibi olmadı. O diyarlar uzaktı bana, benim onları tekrar tekrar yaşamama...

“Emin misin, beyazlar daha avantajlıdır biliyorsun!”

Biliyorsun… Biliyorsun demek aslında karşındakinin de bildiğini ima etmek değildi, benim de bildiğim gibi sen de biliyorsun anlamına geliyordu. Ki, içinde barındırdığı manalardan ikinci yani en baskın olanı, ben senden daha iyi biliyorum demekti.

Bana, aynaya bakarmış gibi bakmaktan vazgeçmedikleri sürece hep hicranlarım olacak.

Fırtınadan bahsediyorlar, emsaline rastlanılmamış olanın tadını bilmeden, kokusunu alabildiklerini ima ediyorlar bir de pişkin pişkin. Yalanlar üzerine şunu söylerim ancak; kavgamızın nedenini bile bilmiyoruz ki biz. En büyük yalanları bu işte. En büyük ve zalim olanı... Hedef diye betimlediğimiz tahtaları yumrukluyoruz, geçiştiriyoruz tahminlerimizi empatik tavırlarımızla süslediğimiz insaniyetle.