Nejla KARA TATLISU

GELMEYEN BAHAR Bir Annenin Günlüğü

       

Bugün de güneş doğdu ya, güneşi gördüm ya, Allah’ım sana teşekkür ederim. Bugün mutlu olacağım, neden olmayayım ki? Gökyüzü masmavi, sevdiklerim yanımda, güneş pırıl pırıl; öyle güzel ki.

Bugün çok mutlu olacağım. Kahvaltıda tereyağı, bal olmasa bile ben yine de mutlu olacağım. Epeydir ertelediğim bir şeyi yapacağım. Bugün kendime zaman ayıracağım. Bugün ben de çok mutlu olacağım. Neden olmayayım ki? Bugün çok güzel giyinip kendime bir şeyler ısmarlayacağım. Ben bugün çok mutlu olacağım. Sokaklarda dimdik yürüyeceğim çünkü ben kendimi çok seviyorum. Bugün çok mutlu olacağım. Neden olmayayım ki? Patronum bağırmış, varsın bağırsın; neden üzüleyim ki? Ben yine de mutlu olacağım. Hayat inişli çıkışlı olacak, olsun. Neden her şeyi kendime dert edeyim ki?

Ben bugün çok mutlu olacağım. Artık üzülmeyeceğim. Bugün eşim sinirli, boş ver aldırma. Herkes kendisi için yaşar. Beni kimsenin üzmesine izin vermeyeceğim. Bugün ben de çok mutlu olacağım. Neden olmayayım ki? Oğlan okumamış, varsın okumasın. Ben yine de mutluluğu kaybetmeyeceğim. Hayat bir pınar gibi akıp gidiyor, onu tutmak mümkün değil.

Ben bugün öyle mutlu olacağım ki az da olsa bu pınarı tadacağım. Ben bugün öyle çok mutlu olacağım ki.

İnsan hayata bir kere gelir.