Orhun Veli BATU

NAR ÇİÇEKLİ KADIN

“…  Kadının dudakları etli, burnu erik tanesi iriliğinde, gözlerine ürkek bir ceylanın bakışları sinmiş, kasvetli… Kaşları yeni alınmış belli. Pardösüsünün altında ışılayan beyaz gömleğinin düğmeleri arasından taşan göğüsleri iri, çizgileri yuvarlak… Her an kavranmaya hazır belli. Kalçaları diri; bir kısrağın dizginlenemeyen vahşi çizgilerine sahip belli… Koyu siyah saçları, kuzey rüzgârları gibi sert, güçlü… Köşe başındaki “Kuaför Necla”dan çıkmış belli.

Narçiçekli Kadın öyküsü, şiirsel bir anlatıma sahip... Günlük hayatta, büyük kentlerde sıklıkla karşımıza çıkan bir dramı konu ediniyor. Yoksulluğun yarattığı ahlaki yozlaşma içerisinde; kadın olarak yaşamanın zorluklarını gözler önüne seriyor. Cinselliği bir kazanç kapısı olarak içine sindiremeyen genç bir kadının çaresizliğini, umutsuzluğunu; ama en nihayetinde onurlu duruşunu dile getiriyor.  

Yazar öykülerinde; yaşamın sağından solundan, ötesinden berisinden fışkıran sancılı olayların, olguların; insana dair olan kısımlarının altını çizerek, okuyucuya gümüş işlemeli bir tepsi de sunuyor. Okuyucuyu, öykülerin içine çekerek; onları adeta birer öykü kahramanlarına dönüştürüyor.