Durmuş Karabağlı

TUTUKSUZ YAZILAR

1942 yılının bir bahar sabahı, nüfus kaydıma göre mayıs ayının onuncu günü, Emirdağ’a bağlı Yeniköy’de, orta halli bir çiftçi ailesinin evinde dünyaya gelmişim. Çilekeş, vefakâr ve çocukları için her türlü cefaya katlanan köylü bir kadın olan ananın oğluyum.
    Çocukluğum köyümde tarlalarda, harman yerlerinde ata binme, sığır gütme, hayvanlara bakma uğraşları ile geçti. İlkokulda, çok renkli ve neşeli zamanlar yaşadım. İlkokul öğretmenlerim Arzu Koyuncu (Çiftçi) Hüseyin Gün ve Niyazi Sarıer’i saygı ve hürmetle anıyorum.
    1962-1963 eğitim öğretim yılında, Eskişehir Lisesi (Şimdiki adı Atatürk lisesi) Edebiyat bölümünden mezun oldum. Daha sonra evlendim ve askere gittim. Askerlik dönüşü Emirdağ Belediyesine Gelir ve Tahakkuk memuru olarak girdim. O gün için beni işe alan Belediye Başkanı Mısır El Ezher Üniversitesi mezunu H. Ali Kılınçalp’i saygıyla anıyorum.    
    Belediyeden sonra Esbank’a geçtim. Genel Müdürlük teftiş heyeti kadrosunda çalışırken terfilerim neticesinde bankada yedi yıl müdürlük yaptım. 1990 yılında emekli oldum. Emekli olunca dokuz yıl özel bir sağlık polikliniğinde idare amiri olarak çalıştım. By pass ameliyatı geçirince bıraktım.
    Yazmayı okumayı seven birisiyim. Eşimle beraber seyahat etmeyi, gezmeyi seviyoruz. Anadolu’nun çok yerini ve Avrupa ülkelerinin çoğunu gezip dolaştık. Gezerken bakmayı değil, görmeyi yeğlerim. İyi bir gözlemciyim. Yaşantımı halen Kütahya’da devam ettirmekteyim.
    İnsanları severim yaratandan ötürü.