Rahmi AYDEMİR

SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM VE ENERJİ SÖYLEŞİLERİ

Çok alametler belirdi...

 
Bundan yaklaşık 4 sene önce ekoloji alanında bir yayın yapmaya hazırlanırken yaprak kımıldamıyor, insanlar böyle bir girişime deli gözüyle bakıyordu. Sürdürülebilirlik, yabancı dilden kötü çevrilmiş bir kelimeydi. Ama bir insan hayatı için bile kısacık bir sürede, hayatın her alanında sıkı bir rüzgar esmeye başladı. Sivil toplumdan şirketlere, yerel yönetimlerden bireylere, çok farklı düzey ve düzlemleri peşine takan bu rüzgar, ne zaman fırtınaya dönüşür bilinmez ama dediğimiz gibi, çok alametler belirdi.
 
Bu fırtınanın ortasında pusulasız, yelkensiz ve yönsüz kalmamanın tek yolu ise daha fazla bilgi edinmek ve üretmek. İşin daha sevindirici yanı ise, bu süreci, tarih sahnesinde fazlasıyla yer işgal eden “yaşlılar” değil, gençler ve çocuklar çok daha iyi anlıyor ve sorguluyor. Bilgiyi görünür kılan tüm araçların (internet siteleri, bloglar, kitaplar, dergiler) başında ve arkasında ise neredeyse her zaman genç bir zihin görüyoruz.
 
Rahmi Aydemir de bu gençlerden biri. Genç yaşında, gezegenin geleceği açısından böylesine önemli konulara kendini vakfetmesi sadece takdire şayan değil, aynı zamanda umut da verici.
 
Hem unutmayın ki, Türkiye’yi sallayan Gezi Olayları içinde de iki temel unsur vardı. Birisi gençler, diğeri ise, her şeyin çıkışında rol oynayan ağaçlar. Ağaçlar ve gençler, bu gezegendeki hayat için umutlanmamız için yeterli galiba…
 
Vakit tamam ama şimdiyi bilgiyi çoğaltmamız ve büyütmemiz gerekiyor. Sürdürülebilir Yaşam ve Enerji Söyleşileri hiç kuşkusuz bu bilgi ağacının önemli dallarından biri olacak…
 
EKO IQ Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve
Umudu Yeşertenler’in Yazarı
Barış Doğru