Uzm. Dr. Seda SEZER

ALLAH'IN ADI NE YÜCEDİR

Görmeden gönülden sevdiğimiz bir yanımızın hasret kaldığı Hz. Ahmed’e (sav)sonsuz salat, şükran ve sevgilerle
Allah’ın yarattığı ayetler bilim ise; gönderdiği ayetler Kuran-ı Kerim’dir. Bilimde çözülemeyen bir kısım sırların şifresi Kuran-ı Kerim’de saklıyken, bilimsel veriler, sahih hadislerin değerlendirilmesi; ayetleri daha iyi anlamamıza ışık tutabilmektedir.
Öleceğini bildiği halde dünya işleri için çalışan, günlük yaşantısını planlayan insanın; ölmeyeceği ebedi hayatın mükafatlarına nail olabilmek veya azabından kurtulabilmek için emek harcamaması mantıklı mı? Ömrü boyunca okumuş insanın Kuran okumaması kabul edilebilir mi?
Biz bu kitapta,Yüce Allah’a daha iyi kul olunabilmesi adına; Kuran-ı Kerim’in ilgili ayetlerini; en sevgilinin yolu ve bilim üzere incelemeyi, çalışmayı, anlayabildiklerimizi anlatabilmeyi hedefledik. Bunu yaparken de ilimde derinliğe inip, gereğinde işin ehliyle istişare etmeyi ihmal etmedik. Sonucunda; Allah u Teala’ya ve rasulunun (sav) getirdiğine; içimiz ürpererek teslim olduk. Sadakkallah ,sadakarasul.

قُلْ إِن كُنتُمْ تُحِبُّونَ اللّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللّهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَاللّهُ غَفُورٌ رَّحِيمٌ

De ki: “Eğer siz Allah'ı seviyorsanız, o taktirde bana tâbi olunuz ki Allah da sizi sevsin ve sizin günahlarınızı mağfiret etsin (sevaba çevirsin.) Ve Allah "Gafur"dur, "Rahîm"dir. Ali İmran 31