Canan Candan ŞAHİN

NEMESİS

Romanda bahsi geçen ve organların yeniden yapılanmasını, uzuvların tekrar çıkmasını sağlayan gen, gerçekten de insan vücudunda mevcuttur. Fakat p21 adı verilen ve insan vücudunda kanserleşmeyi önleyen bir başka gen tarafından baskılanmaktadır. Bilim adamları p21 genini devreden çıkardıklarında kopan uzuvların yeniden çıkabileceğini varsaydılar ve bundan yıllar önce fareler üzerinde olumlu sonuçlar aldılar.

Dedektif Ada Merter'in üstlendiği cinayet davası giderek içinden çıkılmaz bir hal alır. Bir yandan sorunlu geçmişiyle diğer yandan zeki ve nefretle  dolu bir katille baş etmek zorunda kalan dedektif, çıkmaza giren soruşturmada kendisini bilim dünyasının karanlık sularında olmayacak entrikalarla dolu, insan aklının sınırlarını zorlayan gerçeklerle yüz yüze bulur. Her adımda büyük sürprizler ve yalanlarla dolu bu amansız macerada hiç kimse güvenilir değildir.
Yasadışı deneyler...
Daha fazla güç ve para için var edilen virüsler...
Karşı karşıya kaldığı sayısız tehlikeye rağmen bütün bu kötülüğe bir son vermeyi hedefleyen, ülkesinden uzak, yapayalnız bir kadın...
Bu kâbuslarla dolu maceradan sağ salim çıkabilecek midir?
Ve her şey bitti derken bir kez daha başlayan bir final.