Nizamettin N. DOĞRU

CİN DUVARI

Yaşamdan beklentilerimizin gerçekleşme ihtimali, hayatın bize sundukları kadardır.İnsanoğlu, dünyadaki yaşamın bir gün biteceğini kabul etmiş gibi görünse de, o günün kendisi ile ilişkisini tam olarak anlamış değildir. Belki de dünyanın önümüzdeki yüzyıllar içinde yok olacağı öngörüsü, ademoğlunu bu rahatlığa itmek-tedir ancak unutulmamalıdır ki her an her şey olabilir.
Nizamettin N. Doğru
 
“Anlamıyor musun, dışarıda bir şeyler var! Hava kararmaya yüz tutunca bize görünüyorlar ve belki de delirtmeye çalışıyorlar. Daha dün gece, siz geriye dönmeden önce, sizin siluetinizde hem de sizin gibi konuşan iki kişi, bu camiye girip sonra da kayboldu. Ya siz geç kalsaydınız?”
Henüz konuşmaları devam ederken, birkaç dakika içinde hava karardı. Etrafta tek ışık dahi göremeyen dörtlü, iyice tedirgin olmaya başlamıştı. Kasabanın olduğu yeri tahmin ederek yürümeye devam ettiler. Dağ yolu arkalarında kalmış, orman yolu başlamıştı. Birbirlerini korkutmamak için söyleyemiyorlardı ancak etrafın bu kadar sessiz olması hiçbirine normal gelmiyordu.
Dedim ya, benim gördüğüm bir şey var! Yüzü sana doğru dönüktü ama arkadan koca koca kanatları olan bir şeydi, beni anlıyor musun?
“Bana ne dedi biliyor musunuz? Bana dedi ki 'Baştan beri sen haklıydın, o sesi ben de duydum!' dedi. Bir de “Dışarısı uçsuz bucaksız boşluk! Sadece boşluk...” diyebildi, sonra da sessizliğe bürünüp son nefesini verdi.”